Aquila Ékszeresháza

Aquila Ékszeresháza

Postai díjszabás változás

2017. január 23. - Aquil

kuldemenyfeladas_abra.jpg

2017. január 1-től a  Magyar Posta új szabályozást vezetett be a levélpostai küldemények méretével kapcsolatban. ennek értelmében egyik, vagy több oldala is nagyobb, mint 32,4 x 22,9 x 2,4 cm (hosszúság, szélesség, magasság) a küldemény már csomagnak minősül. Ez pedig drágulást von maga után. Az eddigi 500 Ft-os postaköltség helyett akár 1500 Ft-ba is kerülhet.

Szerencsére a legtöbb ékszerem mérete a megadott paramétereken belül van, így a postaköltség nem változik. Kivételt képeznek a nagyobb vagy magasabb ékszerek, úgy mint karkötők, gyűrűk, egyes nyakláncok. Ezeknél minden esetben jelzem a megváltozott szállítási költséget a meska oldalamon.

Mivel az ékszereim ára 1500-3500 Ft között változnak, így egy ekkora postaköltséget irreálisan nagynak ítélek. Ezért szeretnék pár alternatívát felvázolni.

Személyes átvétel

A korábbi évekkel megegyezően szívesen átadom az ékszereket személyesen is. Ebben az esetben természetesen nincsen postaköltség. Az átvételre egy előre egyeztetett helyszínen van lehetőség. Budapesten a metrók és a 4-es 6-os vonalát részesítem előnyben, de nyugodtan írjatok, ha ezek nektek túlzottan kiesnek és kitalálunk egy olyan megoldást, ami mindkettőnknek jó. :) Szeptemberi kiköltözésünk óta pedig a Budapest Piliscsaba vonalon is szívesen találkozok bárkivel. :)

Ajánlott, elsőbbségi küldemény

A fenti paramétereket nem meghaladó küldemények esetében ez az opció még mindig áll. Egy borítékba olyan 4 kis doboz is belefér. Itt elsősorban fülbevalókra és kisebb nyakláncokra, medálokra kell gondolni. Kérlek benneteket, hogy a biztonság kedvéért MINDIG egyeztessetek velem több darab ékszer egyidejű rendelése esetén, hogy a csomag méreteit a legoptimálisabbra tudjam beállítani. Díja 500 Ft, több ékszer esetén 550 Ft. Az ékszereket 2-3 munkanapon belül meg kell kapnotok.

WEBOX csomagautomata előre fizetéssel, utánvéttel

Nagyobb városokban 0-24-ben üzemelő automatákba is rendelheted az ékszereidet. A hozzád legközelebb levő automatát ITT keresheted meg. Ennek ára 599 Ft.

POSTA csomagautomata előre fizetéssel

Nagyobb városokban 0-24-ben üzemelő automatákba is rendelheted az ékszereidet. Kicsit több van belőlük, mint a WEBOX  automatáiból. A hozzád legközelebb levő automatát ITT keresheted meg. Ennek ára 490 Ft.

Futárszolgálat előre fizetéssel

Az ország egész területére szállítanak házig, munkahelyre is. Az igénybevételhez a címen kívül egy telefonszámot kell megadnod, hogy a futár tudja jelezni, mikor érkezik. Nyomon követhető. Ára 850 Ft.

Remélem, sikerült mindenkinek megfelelő alternatívával szolgálnom. Ha bármi egyéb ötletetek van, írjatok nyugodtan, szívesen fogadom. :)

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://aquilaekszerei.blog.hu/api/trackback/id/tr7012134785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása