Aquila Ékszeresháza

Aquila Ékszeresháza

Ékszerismertető I. - Alexandria

2013. január 17. - Aquil

IMG_0120.JPG

Amíg lázasan várjátok a nyeremányjáték végét itt egy kis ismertető az egyik ékszerről: 

1620, Alexandria, a birodalom legnagyobb könyvtára. Újjáépítve és korszerűsítve 1443-ban. A keresett könyvet mechanikus szerkezetek szállítják az olvasóhoz. Könyvtárjegy helyett memóriatároló könyvjelző.

A szalag 25 cm hosszú, így nem csúszik ki a könyvből ls könnyen megtalálod hol tartottál. A medál rajta 2,3 cm.

Képzeljünk el egy hatalmas várost a Földközi-tenger partján. Egy kikötőt, ahol végeláthatatlan sorban horgonyoznak a gőzhajók, utcákat tömve emberekkel, gőzhajtású autókkal, velocipédekkel. Az igazán meleg éghajlat miatt a helyi divat különbözik a főváros hosszú, fodros, nehéz ruháitól. Esténként a vendéglők teraszait ellepik az egyetemista ifjak. A birodalom legnagyobb egyetemvárosa. Egy hely, ami minden modernitása mellett magán hordozza a múltat. Múzeumai a fáraók sosem halványuló dicsőségét hirdetik, tudósai gyakorta tartanak előadást az ősök építészetével kapcsolatos teóriákról.

A város szíve pedig a Nagy Könyvtár. A birodalom legnagyobb könyvtára. Egy hatalmas épületegyüttes melynek egyik könyvtára a leégett ős rekonstrukciója telítve értékes, eredeti papírustekercsekkel. A város szinte bármelyik mechanikai üzlete rendelkezik memóriatáras könyvjelzővel, melyek a jegyzetelést könnyítik meg, de a Könyvtárban vettek tárhelye ezeknek nagyjából kétszerese. Az egyes épületekben terminálok könnyítik meg a látogatók dolgát. Rákereshetünk könyvekre, a gép kilistázza őket, a kiválasztott könyvet pneumatikus úton juttatja el az emberhez, miközben az olvasójegy tárcsáját felhúzza mint egy zsebórát.

IMG_0121.JPG

 

A bejegyzés trackback címe:

https://aquilaekszerei.blog.hu/api/trackback/id/tr955022739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása