Aquila Ékszeresháza

Aquila Ékszeresháza

Költözés, Szirmai, patkány, esküvő - avagy conozni nem egyszerű

2012. november 27. - Aquil



IMG_0134.JPG

Talán két hete lehetett, hogy a Hungarian Steampunk Comunity facebook oldalán megláttam a kiírást: csatlakozz a Mechanical Kraken Club-hoz, ha bármilyen kézműves dolgot készítesz. Áruljunk együtt rendezvényeken, osszuk fel a helypénzt. Igazán jól hangzott, csatlakoztam is azonnal. Első alkalomnak pedig az idei utolsó HoldfényCon lett kiszemelve.

Az előző hetet nagy készülődésben töltöttem: névjegykártya rajzolás, ékszerállványok, Eredetiségi Bizonyítványok stb. Egész héten igazán izgatott voltam. Aztán eljött az első nap.

November 24. szombat

Reggel 9re beszéltünk meg találkozót a többiekkel. A Millenárison hosszú sorokban állt a látogatók tömege, de mi bemehettünk. Egészen az előtérig. Jó időbe beletelt míg találtak valakit, akitől kaphattunk karszalagot, de  végül sikerült bejutnunk. Következő probléma: hol az asztalunk? A direkt árusos részen nem volt asztalunk. A hídon átmenve még volt pár pult, de a mienk még mindig sehol. Végül megtaláltunk: hátul a kisszínpad mellett. Szóval, totál eldugva. A földszinten meg a nagy árús részen tömeg. Nálunk síri csend, mint kedd délután egy vidéki temetőben. 


IMG_0117.JPG

1. helyszín Olívia legyezőjével az előtérben

Sikerült a szervezőkkel egyezkedni és kijuthattunk a terem ajtaja elé. Itt is eltöltöttünk egy kis időt. Ekkor már karaoke ment a kisszínpadon, kicsit több ember jött hozzánk, de még mindig semmi a többiekhez képest.

Tehát költöztünk tovább. Beláthatóbb helyre. De a biztonsági őr ránkszólt, hogy költözzünk odébb, mert zavajuk a forgalmat. Így kerültünk a végleges helyünkre. Sajnos az emberek érdeklődése arra már lelohadt. Mi sokan voltunk, az alkotásain még többen, a helyünk pedig ehhez kevés.

 

IMG_0140.JPG

 

Utolsó helyszín hatunk cuccaival és Olívia esernyőjével, amiben mindenki hasra esett :)

Az emberek kb 0,5x0,5-ös warcraftos dobozokkal mászkáltak. Szirmai Gergő a Hollywood Hírügynökségtől szinte mellettünk osztogatott autogramot és fotózkodott jóval tovább, mint amennyi időt eredetileg kapott. Láttunk pár csodálatos cosplayt is. Ráadásul egy lány a patkányával együtt érkezett, akivel barátkozhattunk is kicsit.

November 25. vasárnap

 

Kicsit lassabban, fáradtabban kezdődött, kevesebb emberrel. Viszont az érdeklődés nagyobb volt. Ehhez valószínűleg hozzájárul, hogy most mind kicsit nagyobb területen tudtunk kipakolni, plusz tartót is vittem ki. Az egyik érdeklődő, aki alá is támosztotta nekem ezt, mondván előző nap nem látta a cuccaimat. Tanulság: 50x70centis hely minimum kell.

IMG_0151.JPG

 

A Steampunk Házasságkötésünk szintén felfutott. Míg előző nap 1-2 ember kérdezett rá, de nem jelentkezett, addig vasárnap olyan 6-ot bonyolított le Emese. Egyik esetben még násznép és kamera is volt, szóval elég jól szórakoztunk. :)IMG_0154.JPG

Kedves, első házulandóink :)

IMG_0144.JPG

Steampunk cosplay nyertes

IMG_0164.JPG

Alexandra és a kemény fiúk :)

A hétvége mindünket kimerített rendesen, de az élmény és a sok kedves ember kárpótol ezért. Nagyon jó volt a csapat, mindenki őrült és aranyos és remélem, még sokszor fogunk találkozni. Jó volt veletek, srácok! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://aquilaekszerei.blog.hu/api/trackback/id/tr114923566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása